Chute

Vista

Design Team: Benghi, Busato, Costa, De Nardi, Malaisi, Pezzutti, Valenti

The project “Chute” for the city of Ciney, Belgium, aims at becoming a new pole for services and residential housing. By developing a range of in-line accommodations and block houses we created two type of spaces at different levels: one that allows access to the accommodations and the parking area, which can be turned into playground; the other in a light vacuum sloping down to the river.

These slopes work as water retainers in case of flooding and as green spaces for sport and leisure, responding to matters such as resiliency and adaptability. The materials used, bricks and steel coatings, refer to the Belgian figurative tradition, so as to obtain a project where people can easily identify. For the buildings nearby the railway, we opted for Corten steel panels which recall a more industrial environment, such as that of the railways.

EUROPAN website

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s